Тамақ әзірлеу технологиясы, кіріспе Қ.С.Е

Сыныптар: 8
I Тарау Тамақ әзірлеу технологиясы
Тақырып: Кіріспе Қ.С.Е
Мақсаты: Тарау бойынша мағлұмат береміз.
Қазақтың ұлттық тағамдарының ерекшеліктерін атаймыз.
СТО бағдарламасы бойынша стратегияларды пайдалануда ой –
қабілеттілігін дамытамыз.
Етті дастарқанға тартуда эстетикалық тағамға сай болуында
ұқыптылыққа тәрбиелейміз.
Міндеті: Еттің тағамдылық құндылығын етмапасын анықтай білуге
үйретеміз.



Толық оқу
  • қарау саны: 656
  • пікірлер: (0)

Ас үй жабдықтарын тиімді орналастыру

Сыныптар: 5
Тақырып: Ас үй жабдықтарын тиімді орналастыру
Мақсаты: Үй күту мағынасында түсінік береміз
Оқушылармен бірлесе отырып, өзі тұратын үйді күтудің бағытында әңгімелесеміз.
Тазалыққа, ұқыптылыққа дағдыландырудың, жеке гигиенаны сақтаудағы басты міндет ретінде тәрбиелейміз.
Міндеті: Үй мәдениеті. Тұрмыстағытехника бағытында тарау бойынша оқушы ойын қалыптастырамыз.

Толық оқу
  • қарау саны: 741
  • пікірлер: (0)

Сырмақ тігу әдісі

Сыныптар: 11
Тақырып: Сырмақ тігу әдісі.
Мақсаты: Сырмақ мағынасын және жасалу әдістерін түсіндіреміз.
Оқушылармен бірлесе отырып, сырып тігудің бағыттарын көрсетеміз.СТО бағдарламасын пайдалануда ой қаблеттілігімізді дамытамыз.
Ұқыптылық пен шыдамдылыққа тәрбиелейміз.
Міндеті: Сырмақтың тігілуі мен құрамдарын үйренеміз.

Толық оқу
  • қарау саны: 889
  • пікірлер: (0)